Bamya Dolması Malzemeleri
- 250 gr iri bamya
- 150 gr pirinç
- 1 adet soğan
- 1 su bardağı sıcak su
- 2 diş sarımsak
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet limon
- Tuz
Adana Ceyhan'ın meşhur yerel lezzetlerinden Bamya Dolması malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Ceyhan OtelleriYağ, yemeklik doğranan soğanlar ve sarımsak bir tencereye alınarak kavrulur. Ardından yıkanmış pirinç eklenerek kavrulmaya devam edilir. Baharat ve su eklenerek pişirmeye bırakılır. Baş kısımları kesilen bamyanın içleri elde edilen harç ile doldurulur ve dibinde dilimlenmiş limonların bulunduğu tencereye dolmalar dizilip su eklenerek pişirilir.
Ceyhan lezzetlerinden Bamya Dolması ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Bamya Dolması görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Ceyhan lezzetlerinden meşhur Bamya Dolması yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Bamya Dolması nasıl yapılır. Adana Ceyhan lezzetlerinden Bamya Dolması tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Bamya Dolması videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...