Yöresel ürün olarak hasatı ilçede gerçekleştirilen, suyu çıkarılan ve odun ateşinde kaynatılan nar ekşileri, birçok derde devadır.
Bu sayfa şunlarla ilgili:
Adana nar ekşisi fiyatı ne kadar?
Adana nar ekşisi nasıl yapılır?
Adana nar ekşisinin iyisi nasıl anlaşılır?
Adana nar ekşisinin iyisi nasıl anlaşılır?
İyi ve organik bir nar ekşisi almak için ürünün kıvamına ve etiketine bakmak yeterlidir. Eğer ambalaj üzerinde nar ekşisi sosu yazıyorsa, ürün su gibi çok akışkan kıvamdaysa ve içinde glikoz şurubu varsa o nar ekşisinden uzak durmak gerekmektedir.
Adana nar ekşisi nasıl yapılır?
Adana nar ekşisi yapmak için narlar güzelce yıkanır. Ardından suyu sıkılarak 3-3.5 saat kadar kaynatılır. Kaynama esnasında oluşan köpükler alındıktan sonra ekşiler, cam şişe ya da kavanoza doldurulur.