Acebek Tarator Malzemeleri
- 500 gr taze börülce
- 3 çorba kaşığı sirke
- 3 dilim ekmek içi
- 1.5 su bardağı ceviz içi
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 4 diş sarımsak
- Tuz
Adana Saimbeyli'nin meşhur yerel lezzetlerinden Acebek Tarator malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Saimbeyli OtelleriYıkanan börülceler üçe bölünür. Tuzlu suda, diri kalacak şekilde haşlanır ve suyunun 3/4’ü süzülüp kalanı bırakılır. Ekmek içi su ile ıslatılır, elle sıkılarak bir kaba konur ardından ceviz içi ve ekmek robottan geçirilir. Dövülmüş sarımsak, tuz, limon suyu ve zeytinyağı da eklenerek robot tekrar çalıştırılır ve koyu kıvamlı bir sos elde edilir. Börülce kalan suyla servis tabağına alınır, üzerine hazırlanan sos ilave edilerek soğuk şekilde servis edilir.
Saimbeyli lezzetlerinden Acebek Tarator ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Acebek Tarator görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Saimbeyli lezzetlerinden meşhur Acebek Tarator yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Acebek Tarator nasıl yapılır. Adana Saimbeyli lezzetlerinden Acebek Tarator tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Acebek Tarator videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...