Adana Kebap Malzemeleri
- 600 gr kuzu dana karışık kıyma
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı tereyağ (isteğe bağlı)
- 1 adet kapya biber (isteğe bağlı)
Adana Sarıçam'ın meşhur yerel lezzetlerinden Adana Kebap malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Sarıçam OtelleriKıymanın içerisine pul biber eklenerek 15 dakika yoğrulur. Ardından tuz, kapya biber, tereyağ da eklenerek yoğurmaya devam edilir. Homojen bir kıvama gelene kadar yoğrulan kıymadan parçalar hâlinde koparılarak çöp şişlere geçirilir ve en az 5-6 saat dinlenmesi için buzdolabına konur. Son olarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında ters yüz ederek 20 dakika veya tavada pişirilebilir.
Sarıçam lezzetlerinden Adana Kebap ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Adana Kebap görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Sarıçam lezzetlerinden meşhur Adana Kebap yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Adana Kebap nasıl yapılır. Adana Sarıçam lezzetlerinden Adana Kebap tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Adana Kebap videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...