Adana Seyhan lezzetlerinden Gül Mantı tarifi ile sofranıza lezzet katın
Gül Mantı Malzemeleri
Hamuru İçin
750 gr kadar un
1 yumurta
1 su bardağı su
Tuz
İç Harcı İçin
350-400 gr yağsız koyun veya dana kıyma
Karabiber
Pul biber
Tuz
Sosu İçin
1 yemek kaşığı domates salçası
2 tatlı kaşığı biber salçası
3-4 su bardağı et suyu
3 su bardağı su
1 kâse haşlanmış nohut
Tuz
Pul biber
Karabiber
2 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri İçin
1 yemek kaşığı kuru nane
Süzme yoğurt
2-3 diş sarımsak
Gül Mantı Yemeğinin Tarifi
Un ve tuz derin bir kaba eklenir, ortası havuz gibi açılıp yumurta ve su karıştırılır. Azar azar un eklenerek biraz sert kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Elde edilen hamur iki parçaya bölünür ve üzerine temiz bir bez örtülerek 15-20 dakika dinlendirilir. Dinlenen hamur oklava ile açılıp 1.5 cm genişliğinde şerit hâlinde kesilir. Kesilen şeritler 4-5 tanesi üst üste konulur ve 1.5 cm kare olacak şekilde kesilir. İç harç malzemeleri karıştırılarak bu karenin içine konur ve gül şeklinde kapatılır. Son olarak tavada ayçiçek yağı ile kızartılır.
Gül Mantı Görselleri
Seyhan lezzetlerinden Gül Mantı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Gül Mantı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Seyhan lezzetlerinden meşhur Gül Mantı yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Gül Mantı Nasıl Yapılır Yemek Videoları
Gül Mantı nasıl yapılır. Adana Seyhan lezzetlerinden Gül Mantı tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Gül Mantı videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.