Adana Seyhan lezzetlerinden Karakuş Taş Kadayıf tarifi ile sofranıza lezzet katın
Karakuş Taş Kadayıf Malzemeleri
1 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
½ çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı sirke
½ çay kaşığı kabartma tozu
½ çay kaşığı tuz
5 su bardağı un
3.5 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
½ limon
½ su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı nişasta
Ceviz
Tarçın
Karakuş Taş Kadayıf Yemeğinin Tarifi
3.5 su bardağı su, 3 su bardağı toz şeker tencerede kaynatılır ve içerisine yarım limon sıkılır, 15 dakika kaynatılarak şerbet elde edilir. Ardından yumurta, yoğurt, su, zeytinyağı, sirke, kabartma tozu, nişasta, tuz ve undan hamur yapılır ve 6 eşit parçaya bölünür. İç harcı için ceviz içi, tarçın ve toz şeker karıştırılır. Hamurlar ince bir şekilde açılarak yarısına iç harç konur ve akordiyon şekli verilir. Son olarak sıvı yağda kızartılan hamurlar soğuyan şerbetin içine atılır.
Karakuş Taş Kadayıf Görselleri
Seyhan lezzetlerinden Karakuş Taş Kadayıf ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Karakuş Taş Kadayıf görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Seyhan lezzetlerinden meşhur Karakuş Taş Kadayıf yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Karakuş Taş Kadayıf Nasıl Yapılır Yemek Videoları
Karakuş Taş Kadayıf nasıl yapılır. Adana Seyhan lezzetlerinden Karakuş Taş Kadayıf tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Karakuş Taş Kadayıf videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.