Karın Dolması Malzemeleri
- 2 takım karın mumbar
- 1 kg pirinç
- 5 adet domates
- 5 adet kuru soğan
- 3 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı sıvı yağ ve iç yağ
- 2 tatlı kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı kimyon
- Pul biber
- Tuz
Adana Seyhan'ın meşhur yerel lezzetlerinden Karın Dolması malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Seyhan OtelleriGeniş bir kaba küçük küçük doğranmış soğanlar, domates, 3 yemek kaşığı biber salçası ve domates salçası koyulur. Ardından baharatlar ve sıvı yağ, isteğe göre iç yağ eklenerek karıştırılır. Dolma içi hazırlandıktan sonra karın ve mumbarlar doldurulur. Küçük küçük kesilen karınlara 1 yemek kaşığı kadar iç harç konur ve üstü kapatılarak kenarlardan dikilir. Karınlar dikildikten sonra mumbarlar da doldurulup dikilir. Tencereye alınan karın ve mumbarlara üzerini geçmeyecek şekilde su ilave edilip tuzu eklenir ve yaklaşık 3-4 saat pişirmeye bırakılır.
Seyhan lezzetlerinden Karın Dolması ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Karın Dolması görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Seyhan lezzetlerinden meşhur Karın Dolması yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Karın Dolması nasıl yapılır. Adana Seyhan lezzetlerinden Karın Dolması tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Karın Dolması videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...