Adana Seyhan lezzetlerinden Mumbar tarifi ile sofranıza lezzet katın
Mumbar Malzemeleri
2 adet mumbar
Yarım kilo pirinç
1 fincan bulgur
3 diş sarımsak
2 adet soğan
1 adet domates
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Kimyon
Karabiber
Tuz
Temizlemek İçin
1 su bardağı sirke
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı limon tuzu
Terbiyesi İçin
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı kimyon
1 baş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
En az 1 litre kaynamış su
Mumbar Yemeğinin Tarifi
Mumbarlar bol suyla güzelce yıkanıp temizlenir. Ardından domates, 3 diş sarımsak rendesi, küçük küçük doğranmış soğanlar, salça, baharatlar ve yağ karıştırılarak harç elde edilir. İnce uçlu dolma oyacağı ile mumbarların içi harç ile doldurulur. Doldururken mumbarlar ters döndüğü için çıkan kirli sıvıyı mumbarların temiz tarafına değdirmemeye özen gösterilir. Dezenfekte için dolmuş mumbarlar sudan geçirilir ardından geniş bir kaba sirke, bol su doldurulup mumbarlar bu su içinde 10-15 dakika bekletilir. Sonrasında tekrar sudan geçirilerek süzülür ve un katarak bağırsakta kalan pislikler aldırılır. Ardından limon tuzu atılan suda iyice arındırılır. Son olarak mumbarın pişirileceği kapta sarımsaklar, salça, kimyon, karabiber, tuz karıştırılıp mumbarlar ve üzerini geçmeyecek şekilde kaynamış su ilave edilir. Düdüklü tencerede 45 dakika, normal tencerede en az 1.5 saat kadar pişirilir.
Mumbar Görselleri
Seyhan lezzetlerinden Mumbar ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Mumbar görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Seyhan lezzetlerinden meşhur Mumbar yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Mumbar Nasıl Yapılır Yemek Videoları
Mumbar nasıl yapılır. Adana Seyhan lezzetlerinden Mumbar tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Mumbar videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.