Aşlama Malzemeleri
- 1 kâse meyan kökü
- 2 litre su
- Karanfil (isteğe bağlı)
- Nane yaprağı (isteğe bağlı)
- Tarçın (isteğe bağlı)
Adana Yüreğir'in meşhur yerel lezzetlerinden Aşlama malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Yüreğir OtelleriMeyan kökleri yıkanarak tozlarından arındırılır, temiz bir tülbente sarılarak 2 litre suyun içerisine bırakılır. 3-4 saat suda bekletilen meyan kökleri sudan alınır. Elde edilen şerbet tel bir süzgecin üzerine tülbent geçirilerek süzülür. Berraklığını kaybetmemesi için dipteki tortu kısmı süzülmez. İçmeye hazır hâle getirilen şerbet sürahiye yüksekten dökülerek köpürtülür.
Yüreğir lezzetlerinden Aşlama ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Aşlama görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Yüreğir lezzetlerinden meşhur Aşlama yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Aşlama nasıl yapılır. Adana Yüreğir lezzetlerinden Aşlama tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Aşlama videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...