Besni Tavası Malzemeleri
- 750 gr kuzu kuşbaşı
- 3 adet patlıcan
- 5-6 adet domates
- 5-6 adet kırmızı kapya biber
- 1 baş sarımsak
- 7-8 adet yeşil biber
- 50 gr kuyruk yağı
- Tuz
- Pul biber
Adıyaman Besni'nin meşhur yerel lezzetlerinden Besni Tavası malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Besni OtelleriPatlıcanlar pijama şeklinde soyulup küp küp doğranır ve tepsinin dibine dizilir. Yeşil biberler ve domatesler de ince ince doğranıp patlıcanların üzerine koyulur. Ardından kuzu eti de domateslerin üzerine serilir. Etlerin üzerine kuyruk yağı eklenip baharatları da konularak çay bardağı ile su gezdirilir ve alüminyum folyo ile kaplanarak çatal ile delik açılır. Önce 200 dereceye ayarlı fırında 1-1.5 saat pişirilir, ardından fırının derecesi 250 dereceye alınır ve piştiğini anlayınca kadar fırında tutulur.
Besni lezzetlerinden Besni Tavası ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Besni Tavası görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Besni lezzetlerinden meşhur Besni Tavası yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Besni Tavası nasıl yapılır. Adıyaman Besni lezzetlerinden Besni Tavası tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Besni Tavası videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...