Adıyaman Köftesi Malzemeleri
- 4 adet orta boy patlıcan
- 600 gr orta yağlı kıyma
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Sosu İçin
- 5 adet orta boy domates
- 1 adet yeşil biber
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- Tuz
Adıyaman Merkez'in meşhur yerel lezzetlerinden Adıyaman Köftesi malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Adıyaman OtelleriPatlıcanlar közlenir ve soyulur. Soyarken tepe kısımları bırakılır. Bir kaba alınan kıymanın üzerine küçük küçük doğranmış soğanlar, maydanoz, pul biber ve karabiber eklenerek güzelce yoğrulur. Hazırlanan köfte harcı dört parçaya bölünür ve bir parçası streç filmin üzerine alınarak elle bastırılıp inceltilerek ortasına bütün bir patlıcan görülmeyecek şekilde yerleştirilir. Her bir patlıcana aynı işlem yapıldıktan sonra fırça yardımıyla zeytinyağı sürülür ve fırın tepsisine dizilerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızana kadar pişirilir.
Adıyaman Merkez lezzetlerinden Adıyaman Köftesi ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Adıyaman Köftesi görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Adıyaman lezzetlerinden meşhur Adıyaman Köftesi yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Adıyaman Köftesi nasıl yapılır. Adıyaman Merkez lezzetlerinden Adıyaman Köftesi tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Adıyaman Köftesi videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...