Dövmeç Malzemeleri
- 1 kg patlıcan
- Yarım kg yeşil biber
- 1 kg domates
- 9-10 diş sarımsak
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Pul biber
Adıyaman Sincik'in meşhur yerel lezzetlerinden Dövmeç malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Sincik OtelleriPatlıcan, domates ve biberler şişlere takılarak közlenir. Közlenen sebzelerin kabukları soyularak doğranır. Sebzeler bir bardak altıyla dövülerek iyice birbirine karıştırılır. Sarımsak, tuz ve pul biber ilave edilerek dövme işlemine devam edilir. Fırın tepsisine alınan dövmeç üzerine sıvı yağ gezdirilerek 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
Sincik lezzetlerinden Dövmeç ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Dövmeç görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Sincik lezzetlerinden meşhur Dövmeç yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Dövmeç nasıl yapılır. Adıyaman Sincik lezzetlerinden Dövmeç tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Dövmeç videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...