Hurma Baklavası Malzemeleri
- 4 su bardağı un
- 1 yumurta
- 1 fincan süt
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 250 gram tereyağı
Şerbeti İçin
- 4 su bardağı su
- 4 su bardağı şeker
- Yarım limon suyu
Afyonkarahisar Bayat'ın meşhur yerel lezzetlerinden Hurma Baklavası malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Bayat OtelleriSıvı yağ bir tavada ısıtılır ve kızarınca ateşten alınır. Ilıyan yağa süt, un, tereyağı ve kabartma tozu eklenir. Karışım hamur hâline gelene kadar yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde koparılan parçalar elle açılır. İçine ceviz eklenen hamur “D” şeklinde kapatılır ve yağlı tepsiye dizilir. Önceden ısıtılan fırına tepsi sürülür ve hamurlar 200 derecede yarım saat pişirilir. Baklavalar pişerken bir tencere içerisinde su ve şeker karıştırılıp kaynatılır. Limon suyu eklenir. Hem şerbet hem de baklavalar biraz soğutulur. Ilıdıktan sonra baklavalar üzerinde şerbet gezdirilir ve 1 saat boyunca şerbet çektirilir. Hurma baklavası sunuma hazır durumdadır.
Bayat lezzetlerinden Hurma Baklavası ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Hurma Baklavası görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Bayat lezzetlerinden meşhur Hurma Baklavası yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Hurma Baklavası nasıl yapılır. Afyonkarahisar Bayat lezzetlerinden Hurma Baklavası tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Hurma Baklavası videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...