Düğülü haşhaş tatlısı Malzemeleri
- 1 su bardağı haşhaş
- 1 su bardağı şeker
- 3 su bardağı süt
- Yarım su bardağı ceviz
- Yarım su bardağı ince bulgur
Afyonkarahisar Çay'ın meşhur yerel lezzetlerinden Düğülü haşhaş tatlısı malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Çay OtelleriBir tavaya alınan haşhaş, iyice kavrulur. Bulgur da eklenir ve kavrulmaya devam edilir. Şeker ve süt de ilave edildikten sonra elde edilen karışım puding kıvamını alana kadar sütü çektirilir ve pişirilir. Elde edilen kıvam süzülerek bir borcama alınır ve borcamın tabanına yayılır. Tatlı kalıp kıvamını alana kadar, yaklaşık 4 saat buzdolabında bekletilir. Üzerine ceviz dökülerek servis edilir.
Çay lezzetlerinden Düğülü haşhaş tatlısı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Düğülü haşhaş tatlısı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Çay lezzetlerinden meşhur Düğülü haşhaş tatlısı yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Düğülü haşhaş tatlısı nasıl yapılır. Afyonkarahisar Çay lezzetlerinden Düğülü haşhaş tatlısı tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Düğülü haşhaş tatlısı videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...