Paçık Malzemeleri
- 1 kg kuzu paça eti
- Yarım bayat Afyon ekmeği
- 3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 50 gram süzme yoğurt
- 20 gram tereyağı
Afyonkarahisar Evciler'in meşhur yerel lezzetlerinden Paçık malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Evciler OtelleriPaça eti güzelce tuzlanır ve tencereye alınır. Tencere içerisine paçayı geçecek kadar su ilave edilir ve paça 2 saat haşlanmaya bırakılır. Bu sırada yoğurdun içine ezilen sarımsaklar eklenir. Bayat Afyon ekmeği doğranarak fırında kızartılır. Haşlanan paçadan etler güzelce ayrılır. Servis tabağının altına ekmek, ekmeğin üstüne et, etin üstüne sarımsaklı süzme yoğurt gezdirilir. Son olarak kızartılmış tereyağı yemeğin üstüne dökülür.
Evciler lezzetlerinden Paçık ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Paçık görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Evciler lezzetlerinden meşhur Paçık yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Paçık nasıl yapılır. Afyonkarahisar Evciler lezzetlerinden Paçık tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Paçık videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...