Zürbiye Malzemeleri
- 250 gram kuşbaşı kuzu eti
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım kilo arpacık soğanı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
Afyonkarahisar İhsaniye'nin meşhur yerel lezzetlerinden Zürbiye malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
İhsaniye OtelleriKuşbaşı etler üzerine su eklenen bir tencerede haşlanır. Bir başka tencereye zeytinyağı dökülür ve arpacık soğanları bütün olarak tencereye koyulur. Soğanlar pembe rengi alana kadar kavrulur. Salça eklenerek kavrulmaya devam edilir. Haşlanan kuzu etleri süzülür ve tencereye eklenir. 3-4 dakika daha kavrulan yemeğin üzerine etin haşlandığı sudan 2 bardak eklenir. Tuz ve baharatlar da eklendikten sonra yemek sunuma hazır hâle gelir.
İhsaniye lezzetlerinden Zürbiye ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Zürbiye görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
İhsaniye lezzetlerinden meşhur Zürbiye yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Zürbiye nasıl yapılır. Afyonkarahisar İhsaniye lezzetlerinden Zürbiye tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Zürbiye videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...