Afyon Kebabı Malzemeleri
- 1 kg. kuşbaşı et
- 2 pide
- Tuz
- Karabiber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 demet maydanoz
Afyonkarahisar Kızılören'in meşhur yerel lezzetlerinden Afyon Kebabı malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Kızılören OtelleriTencere içine alınan kuşbaşı et, suyu çekilene kadar kavrulur. Kavrulan etler üzerine etleri geçecek kadar su, tuz ve karabiber eklenilir. Et, bir süre daha karıştırıldıktan sonra orta ateşte pişmeye bırakılır. Yemek pişerken pideler ince ince doğranır ve tavada kızartılır. Et piştiğinde etin suyu süzülür ve kızartılan pideler üzerinde bir miktar süzülen et suyu gezdirilir. Pidelerin üstüne etler dizilir ve yemek son olarak fırında beş dakika kızartılır. Fırından çıkarılan yemeğin üzerine ince kıyılmış maydanoz gezdirilir ve kebabımız sunuma hazır hâle getirilir.
Kızılören lezzetlerinden Afyon Kebabı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Afyon Kebabı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Kızılören lezzetlerinden meşhur Afyon Kebabı yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Afyon Kebabı nasıl yapılır. Afyonkarahisar Kızılören lezzetlerinden Afyon Kebabı tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Afyon Kebabı videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...