Afyonkarahisar Merkez lezzetlerinden Afyon sucuğu tarifi ile sofranıza lezzet katın
Afyon sucuğu Malzemeleri
2 kilo dana kıyma
Yarım kilo gömlek yağı
1 çay kaşığı yenibahar
2 yemek kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı acı toz biber
2 yemek kaşığı tatlı toz biber
2 yemek kaşığı kimyon
2 buçuk yemek kaşığı kaya tuzu
15 diş sarımsak
1 çay bardağı sirke
Afyon Sucuğu Yemeğinin Tarifi
Alınırken çektirilen kıyma ve gömlek yağı eğer imkân varsa tekrar çektirilir ve kıyma ile yağın birbirine karışması sağlanır. Baharatlar ve iyice ezilen sarımsak kıyma ve yağa karıştırılır. Elde edilen sucuk içi 20 dakika iyice yoğrulur. Üstü kapatılan sucuk içi bir gece buzdolabında saklanır. Sonraki gün bağırsaklar içerisine sirke eklenmiş ılık suda 20 dakika bekletilir. Suda yumuşayan bağırsağın içerisine sucuk içi huni ya da makine yardımıyla doldurulur. Kangal şekline gelen sucuk ip ile bağlanır ve kesilir. Buzdolabı ya da soğutucuda bir hafta bekletilen sucuklar tüketilmeye hazır hâldedir.
Afyon sucuğu Görselleri
Afyonkarahisar Merkez lezzetlerinden Afyon sucuğu ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Afyon sucuğu görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.