Afyon Usulü Sakala Çarpan Çorbası Malzemeleri
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 su bardağı erişte
- 5 bardak et suyu
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet kuru soğan
- Kuru nane
- Tuz
- Karabiber
Afyonkarahisar Merkez'in meşhur yerel lezzetlerinden Sakala Çarpan Çorbası malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Afyonkarahisar OtelleriMercimekler bol suda haşlanır. Derin bir tencere içerisinde 2 yemek kaşığı tereyağı eritilir. Yemeklik olarak doğranan kuru soğanlar, tereyağı kızdığında tencereye eklenir ve soğanlar kısık ateşte kavrulur. Soğanlar yumuşadığı zaman 1 kaşık un tencereye eklenir ve kavrulmaya devam edilir. Suları süzülen ve haşlanan mercimekler tuz ve et suyu ile tencereye eklenir. Çorba kaynayana kadar pişirilir. Çorba kaynadığında erişte eklenir. 20 dakika daha pişirilen çorba ocaktan alınır. 2 yemek kaşığı tereyağı tavada eritilir ve içine kuru nane eklenir. Hazırlanan naneli yağ, çorbanın üzerine dökülerek servis edilir.
Afyonkarahisar Merkez lezzetlerinden Afyon Usulü Sakala Çarpan Çorbası ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Afyon Usulü Sakala Çarpan Çorbası görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Afyonkarahisar lezzetlerinden meşhur Afyon Usulü Sakala Çarpan Çorbası yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Afyon Usulü Sakala Çarpan Çorbası nasıl yapılır. Afyonkarahisar Merkez lezzetlerinden Afyon Usulü Sakala Çarpan Çorbası tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Afyon Usulü Sakala Çarpan Çorbası videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...