Ağrı Diyadin lezzetlerinden Ağrı Usulü Ayran Aşı tarifi ile sofranıza lezzet katın
Ağrı Usulü Ayran Aşı Malzemeleri
5 su bardağı soğuk su
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı önceden ıslatılmış buğday
Yarım demet yarpuz ya da nane
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Sosu İçin
5 su bardağı yoğurt ya da ayran
2 yemek kaşığı un
1 yumurtanın sarısı
1 çay kaşığı tuz
Ağrı Usulü Ayran Aşı Yemeğinin Tarifi
Bir tencerenin içine su, nohut ve buğdayları koyarak pişmeye bırakın. Ayrı bir kapta yoğurt, un, yumurta sarısı ve tuzu güzelce çırpın. Buğdaylar yumuşamaya başlayınca tenceredeki sıcak sudan bir kepçe alarak yoğurtlu sosa yedirin. Ardından sosu yavaşça tencere ile buluşturun. Çorba kaynayınca içerisine tuz, karabiber ve doğradığınız naneleri ekleyin. Ardından çorbanızı ocaktan alın. Ayran Aşı’yı ister sıcak ister soğuk tüketebilirsiniz.
Ağrı Usulü Ayran Aşı Görselleri
Diyadin lezzetlerinden Ağrı Usulü Ayran Aşı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Ağrı Usulü Ayran Aşı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Diyadin lezzetlerinden meşhur Ağrı Usulü Ayran Aşı yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Ağrı Usulü Ayran Aşı Nasıl Yapılır Yemek Videoları
Ağrı Usulü Ayran Aşı nasıl yapılır. Ağrı Diyadin lezzetlerinden Ağrı Usulü Ayran Aşı tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Ağrı Usulü Ayran Aşı videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.