Ağrı Eleşkirt lezzetlerinden Ağrı Usulü Halise tarifi ile sofranıza lezzet katın
Ağrı Usulü Halise Malzemeleri
Bir gece suda bekletilmiş 500 gram aşurelik buğday
Bir gece suda bekletilmiş 1 su bardağı nohut
500 gr ince doğranmış dana kuşbaşı (Ağrı’da, orijinali tavşan eti ile yapılır.)
2 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Ağrı Usulü Halise Yemeğinin Tarifi
Buğday, nohut, karabiber ve kuşbaşı etleri düdüklü tencereye alın. Üzerlerine tencerenin yarısına gelecek kadar su koyup pişmeye bırakın. Yaklaşık 1,5-2 saat kadar pişen buğdaylı karışımı bir kaba alarak tahta kaşıkla güzelce ezin. Ezilen karışıma tuz ve tereyağ ekleyerek harmanlayın. Haliseyi, ilk sıcağı geçtikten sonra servis edin.
Ağrı Usulü Halise Görselleri
Eleşkirt lezzetlerinden Ağrı Usulü Halise ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Ağrı Usulü Halise görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Eleşkirt lezzetlerinden meşhur Ağrı Usulü Halise yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Ağrı Usulü Halise Nasıl Yapılır Yemek Videoları
Ağrı Usulü Halise nasıl yapılır. Ağrı Eleşkirt lezzetlerinden Ağrı Usulü Halise tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Ağrı Usulü Halise videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.