Ağrı Usulü Hengel Malzemeleri
- 8 su bardağı un
- 2.5 su bardağı su
- 2 tatlı kaşığı tuz
Sosu İçin
- 4 diş sarımsak
- 2 su bardağı yoğurt
Üzeri İçin
- 1 adet kuru soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Ağrı Eleşkirt'in meşhur yerel lezzetlerinden Ağrı Usulü Hengel malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Eleşkirt OtelleriUn, su ve tuzu bir kaba alıp kulak memesinden daha sert bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Ardından hamuru bezelere bölün, üzerlerini örterek dinlenmeye bırakın. 15-20 dakika kadar mayalandırdığınız bezelere un serpiştirip olabildiğince ince ve büyük şekilde açın. Açtığınız hamurları mantı kareleri elde edecek şekilde kesin. Daha sonra bir tencerede su ısıtın. Kaynayan suya bir miktar tuz ekleyerek kestiğiniz hengelleri içine atın. Ayrı bir kapta ezdiğiniz sarımsaklar ve yoğurtla sosunuzu hazırlayın. Pişen hengelleri süzerek bir kaba alın. Bu sırada ince kesilmiş soğanları yağda kavurun. Hengellerin üzerine önce yoğurdu, ardından soğanı dökerek servis edin.
Eleşkirt lezzetlerinden Ağrı Usulü Hengel ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Ağrı Usulü Hengel görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Eleşkirt lezzetlerinden meşhur Ağrı Usulü Hengel yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Ağrı Usulü Hengel nasıl yapılır. Ağrı Eleşkirt lezzetlerinden Ağrı Usulü Hengel tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Ağrı Usulü Hengel videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...