Ayva Dolması Malzemeleri
- 3 adet ayva
- 250-300 gr kıyma
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Ayvaların üzerine koymak için 6 çay kaşığı tereyağı
- 1 adet soğan
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 6 çay kaşığı pekmez
- Tuz
- Karabiber
Aksaray Güzelyurt'un meşhur yerel lezzetlerinden Ayva Dolması malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Güzelyurt OtelleriAyvalar yıkanıp içleri oyulur. Kıyma ve tereyağı kavrulur. Kıyma suyunu bırakınca küp küp doğranmış olan soğanlar harca eklenir, ara ara karıştırılır. Ocağın altı kapatılmadan 3-4 dakika önce dövülmüş ceviz ve karabiber, tuz eklenir. Ayrı bir tavaya su konulur, ayvalar tavaya dizilir. Ayvaların üzerine birer çay kaşığı tereyağı ve pekmez eklenir ardından hazırlanan harç ayvalara doldurulur. Ocağın altı orta ateşte yakılır, ayvalar yumuşayana kadar pişirilir. Pişen ayvalar dilenirse üzerine dereotu konularak servis edilir.
Güzelyurt lezzetlerinden Ayva Dolması ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Ayva Dolması görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Güzelyurt lezzetlerinden meşhur Ayva Dolması yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Ayva Dolması nasıl yapılır. Aksaray Güzelyurt lezzetlerinden Ayva Dolması tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Ayva Dolması videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...