Kaygana

Aksaray Merkez'in meşhur yerel lezzetlerinden Kaygana malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.

Aksaray Otelleri

Aksaray Merkez lezzetlerinden Kaygana tarifi ile sofranıza lezzet katın

Kaygana Malzemeleri

    Hamuru İçin

    • 5 adet yumurta
    • 1 yemek kaşığı un
    • 1 yemek kaşığı tereyağı

    Şerbeti İçin

    • 1 su bardağı şeker
    • 1 su bardağı su veya 1 su bardağı pekmez
    Kaygana › Yerel Lezzetler | Merkez | AksarayTıkla ve Görseli Büyüt: Kaygana

    Kaygana Tatlısının Tarifi

    İlk olarak şerbet hazırlanır. Şeker ve su karıştırılarak elde edilen şerbet veya 1 su bardağı pekmez bir kenarda bekletilir. Yumurtalar ve un pütürsüz olacak dereceye ulaşıncaya kadar çatalla çırpılır. Büyük bir tavada tereyağının yarısı eritilir, üzerine, çırpılan karışım dökülür. Yumurtalı unun bir yüzü pişince diğer yüzü çevrilir ve tereyağının kalan yarısı ilave edilerek iki yüzde eşit olacak şekilde kısık ateşte pişirilir. Pişen kaygana büyük bir servis tabağına alınır, üzerine soğuk şerbet veya pekmez dökülerek servise hazır hâle getirilir.

    Kaygana Görselleri

    Aksaray Merkez lezzetlerinden Kaygana ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Kaygana görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.

    Kaygana Tarifi

    Aksaray lezzetlerinden meşhur Kaygana yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.

    23-|-https://www.youtube-nocookie.com/embed/OJpOEkOS-Mk

    Kaygana Nasıl Yapılır Yemek Videoları

    Kaygana nasıl yapılır. Aksaray Merkez lezzetlerinden Kaygana tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Kaygana videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.

    Bu sayfayı paylaşın


    Bu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...