Şeker Pancarı Tatlısı Malzemeleri
- 1 adet iri kök şeker pancarı
- 10 lt su
- 1 kg kireç
- 1 kg şeker
- 1 çay kaşığı limon tuzu
Süslemek İçin
- Dileğe göre susam veya hindistan cevizi
Aksaray Merkez'in meşhur yerel lezzetlerinden Şeker Pancarı Tatlısı malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Aksaray OtelleriŞeker pancarının kabukları soyulur, büyük bir küp hâline getirilir. Küp halindeki şeker pancarı, yassı biçimde parçalara dilimlenir. Dilimlenen pancarlar bir gün önceden hazırlanmış olan kireçli suda 12 saat bekletilir. Tencerede su ve şeker karıştırılarak kaynamaya bırakılır, kaynayınca içine limon tuzu atılır. Su biraz daha kaynadıktan sonra 12 saat bekletilmiş pancarlar, tencereye eklenir. Şeker pancarları yaklaşık 1-1.5 saat, rengi hafif turuncu oluncaya kadar kaynatılır ve istenilen kıvam ve renge ulaşınca altı kapatılır. Soğuk olarak servis edilir.
Aksaray Merkez lezzetlerinden Şeker Pancarı Tatlısı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Şeker Pancarı Tatlısı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Aksaray lezzetlerinden meşhur Şeker Pancarı Tatlısı yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Şeker Pancarı Tatlısı nasıl yapılır. Aksaray Merkez lezzetlerinden Şeker Pancarı Tatlısı tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Şeker Pancarı Tatlısı videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...