Şehzade Kebabı Malzemeleri
- 500 gr dana kuşbaşı
- 2 adet patlıcan
- 2 adet soğan
- 3 adet yeşil sivri biber
- 200 gr çeri domates
- 2-3 diş sarımsak
- 1 çay bardağı domates püresi
- Sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
Amasya Hamamözü'nün meşhur yerel lezzetlerinden Şehzade Kababı malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Hamamözü OtelleriPatlıcanlar alacalı şekilde küp küp doğranır. Kızgın yağda kızartılıp süzülerek kâğıt havlu üzerine alınır. Bir tencereye alınan etlere, üzerini geçecek şekilde su ilave edilir. Suyunu çekene kadar haşlanan etler bir kenara alınır. Ardından yemeklik doğranan soğanlar yağda kavrulur, etler de eklenerek beraberce kavurmaya devam edilir. Küçük küçük doğranan biberler, ikiye bölünmüş veya tercihe göre bütün bırakılmış çeri domatesler, sarımsak, etler ve patlıcanlarla karıştırılarak tuz ve karabiber ilave edilir. Üzerine 1 çay bardağı domates püresi gezdirilir ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir.
Hamamözü lezzetlerinden Şehzade Kebabı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Şehzade Kebabı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Hamamözü lezzetlerinden meşhur Şehzade Kebabı yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Şehzade Kebabı nasıl yapılır. Amasya Hamamözü lezzetlerinden Şehzade Kebabı tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Şehzade Kebabı videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...