Ayva Gallesi Malzemeleri
- 4 adet ayva
- ½ kg koyun boyun eti
- 200 gr nohut
- 250 gr toz şeker
- 4 su bardağı su
Amasya Merkez'in meşhur yerel lezzetlerinden Ayva Gallesi malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Amasya OtelleriYıkanan koyun eti ve nohutlar düdüklü tencerede 4 su bardağı suyla haşlanarak pişirilir. Soğuyunca kemik ve yağ kısımları ayrılan et kuşbaşı doğranır. Ayvalar da aynı şekilde doğranarak etler üzerine nohut ve et suyu ile birlikte ilave edilir. Ardından şeker eklenerek bir taşım kaynatılır. Ilık olarak servis edilir.
Amasya Merkez lezzetlerinden Ayva Gallesi ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Ayva Gallesi görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Amasya lezzetlerinden meşhur Ayva Gallesi yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Ayva Gallesi nasıl yapılır. Amasya Merkez lezzetlerinden Ayva Gallesi tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Ayva Gallesi videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...