Elma Tatlısı Malzemeleri
- 1 adet limon sıkılmış 1 lt su
- 5 adet Amasya elması
- ½ çay bardağı tarçın
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1 kâse iri doğranmış ceviz
- 6-7 adet vişne
Amasya Merkez'in meşhur yerel lezzetlerinden Elma Tatlısı malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Amasya OtelleriKabukları soyulan elmaların ortasındaki çekirdekli kısım çıkartılır. Soyulup çekirdekleri çıkarılan elmalar limon sıkılmış 1 lt suyun içerisine atılır. Ardından tencereye dizilen elmaların üzerine 1.5 su bardağı toz şeker serpiştirilir. Vişneler de elmaların kenarlarına dizilerek 1 su bardağı su ve yarım çay kaşığı tarçın ilave edilerek kaynatılır. 15 dakika kapağı kapalı bir şekilde kaynayan elmalar ters yüz edilir ve 15 dakika daha kaynatılır. Pişen elmalar servis tabağına alınarak üzerine ceviz ya da vişne konarak servis edilir.
Amasya Merkez lezzetlerinden Elma Tatlısı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Elma Tatlısı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Amasya lezzetlerinden meşhur Elma Tatlısı yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Elma Tatlısı nasıl yapılır. Amasya Merkez lezzetlerinden Elma Tatlısı tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Elma Tatlısı videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...