Patlıcan Çullaması Malzemeleri
- 5 adet közlenmiş patlıcan
- 1 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kapya biber
- 2-3 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Amasya Merzifon'un meşhur yerel lezzetlerinden Patlıcan Çullaması malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Merzifon OtelleriKözlenen patlıcanlar küp küp doğranarak bir kenara alınır. Yemeklik doğranmış soğanlar yayvan bir tencerede zeytinyağı ile renkleri değişene kadar kavrulur. Ardından küp küp doğranmış domatesler, sarımsaklar, salça su ve tuz eklenerek tencerenin kapağı kapalı şekilde pişirilir. Son olarak közlenip doğranmış patlıcanlar ile karıştırılır ve servis edilir.
Merzifon lezzetlerinden Patlıcan Çullaması ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Patlıcan Çullaması görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Merzifon lezzetlerinden meşhur Patlıcan Çullaması yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Patlıcan Çullaması nasıl yapılır. Amasya Merzifon lezzetlerinden Patlıcan Çullaması tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Patlıcan Çullaması videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...