Keşkek Malzemeleri
- 2 su bardağı aşurelik buğday
- 2 parça kemikli et
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Su
Amasya Suluova'nın meşhur yerel lezzetlerinden Keşkek malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Suluova OtelleriBuğday 1 gün önceden ıslatılır. Tencerenin dibine kırmızı et ya da kemikli et konur. Ardından buğday ve 3 su bardağı su ilave edilip 40-45 dakika ocağın en küçük gözünde yarım ayarda pişirilir. Pişirme işleminden sonra kemikler ayrılıp tahta kaşık yardımıyla buğdaylar güzelce dövülür ve tamamen ezilip kıvam alıncaya kadar karıştırılır. Tereyağ küçük bir tavada eritilir ve üzerine salça eklenerek kavrulur. Servis tabağına alınan keşkeğin üzerine salçalı sostan dökülür.
Suluova lezzetlerinden Keşkek ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Keşkek görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Suluova lezzetlerinden meşhur Keşkek yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Keşkek nasıl yapılır. Amasya Suluova lezzetlerinden Keşkek tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Keşkek videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...