Entekke Böreği Malzemeleri
- 1 kilo un
- 500 gram kıyma
- 1 paket kuru maya
- Yarım paket margarin
- 1 yumurta
- 3 çorba kaşığı yoğurt
- Yarım su bardağı süt
- Yarım fincan sıvı yağ
- Yarım demet maydanoz
- Damak tadınıza göre tuz ve karabiber
Ankara Akyurt'un meşhur yerel lezzetlerinden Entekke Böreği malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Akyurt OtelleriHamur mayasını, küçük bir kapta ılıttığınız süt ile eritin. Ardından geniş bir kaba; maya, un, oda sıcaklığındaki margarin, yumurta, yoğurt ve sıvı yağ ilave ederek yoğurmaya başlayın. Hamurunuz kulak memesinden biraz daha sert bir kıvam aldığında yoğurmayı bırakın. Başka bir yerde, kıymayı kavurun. Kıyma, suyunu çektikten sonra doğranmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyerek ocaktan alın. Daha sonra hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak avuç içinizle yassı hâle getirin. Hamurların içini kıymalı harç ile doldurarak ortasından ikiye katlayın. Tüm hamurlar hazır olunca entekkeleri kızgın yağda kızartın. Yemeğinizi sıcak şekilde servis edin.
Akyurt lezzetlerinden Entekke Böreği ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Entekke Böreği görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Akyurt lezzetlerinden meşhur Entekke Böreği yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Entekke Böreği nasıl yapılır. Ankara Akyurt lezzetlerinden Entekke Böreği tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Entekke Böreği videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...