Tamtak Tiridi Malzemeleri
- 1 kilo kemikli kuzu eti
- 1 tane bayat tandır ekmeği
- 2 adet büyük kuru soğan
- 1 yemek kaşığı yaş çemen
- Yarım demet kıyılmış maydanoz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay kaşığı tuz
- 4 su bardağı su
- 2 kepçe kadar et suyu
Ankara Altındağ'ın meşhur yerel lezzetlerinden Tamtak Tiridi malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Altındağ OtelleriEtinizi düdüklü tencereye alıp üzerine su ilave edin. Yaklaşık 40-45 dakika kadar pişirin. Kemiklerinden ayrılacak kıvamda pişen eti, bir kaba alarak güzelce didikleyin. Ardından tandır ekmeğini dilimleyip küp küp doğrayın. Ekmekleri dilerseniz az miktarda yağda dilerseniz de 180 derece fırında 5 dakika kadar kızartın. Soğanları, yarım ay şeklinde doğrayıp sıvı yağ ile kavurun. Daha sonra yaş çemen ve tuzu ekleyip birkaç dakika daha kavurmaya devam edin. Soğanları ocaktan aldıktan sonra doğradığınız ekmeklerin üzerine 2 kepçe et suyu gezdirin. Didiklediğiniz etleri de ekmeklerin üzerine yayıp 15 dakika kadar fırınlayın. Fırından çıkan yemeğin üzerine soğanı ve doğranmış maydanozu ekleyip servis edin.
Altındağ lezzetlerinden Tamtak Tiridi ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Tamtak Tiridi görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Altındağ lezzetlerinden meşhur Tamtak Tiridi yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Tamtak Tiridi nasıl yapılır. Ankara Altındağ lezzetlerinden Tamtak Tiridi tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Tamtak Tiridi videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...