İnce kabuklu ve sulu Ayaş domatesleri ile yapılan salça hem kıpkırmızı rengi hem de tadından ötürü beğeniyle tüketilmektedir.
Bu sayfa şunlarla ilgili:
- Ayaş yöresel ürünleri
- Ankara’dan ne alınmalı?
- Ayaş salçası
Ayaş'ın meşhur gıda ve tarım ürünleri. Ankara Ayaş'ta bulunan Ayaş Domatesi Salçası ile ilgili bilgilere göz atın. Yöresel ürün seçeneği.
Ayaş Otelleriİnce kabuklu ve sulu Ayaş domatesleri ile yapılan salça hem kıpkırmızı rengi hem de tadından ötürü beğeniyle tüketilmektedir.
Ayaş domates salçası, domatesin en lezzetli olduğu yaz sonu döneminde yapılmaktadır.
Salça açıldıktan sonra cam kavanoza konulmalı ve üzerini geçecek kadar zeytinyağı eklenmelidir. Bu şekilde ağzı sıkıca kapatılan kavanoz, buzdolabında saklanmalıdır.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...