Öllüğün Körü Malzemeleri
- 500 gram erişte
- 1-1.5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 100 gram kadar az yağlı kıyma
- 1 çay kaşığı tuz
- Arzuya göre maydanoz ve yoğurt
Ankara Bala'nın meşhur yerel lezzetlerinden Öllüğün Körü malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Bala OtelleriBir tencerede su kaynatın. Ardından tuzu ve erişteleri de ekleyerek haşlanmaya bırakın. Erişteler yumuşayınca ocaktan alarak suyunu süzün. Ayrı bir tavada kıymayı kavurun. Kavurduğunuz kıymayı bir fırın tepsisine alın. Üzerine, haşladığınız erişteleri dökün. Tüm malzemeye sıvı yağ ekleyin. Yemeği, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 10-15 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardığınız yemeği ters çevirerek porsiyonlayın ve servis tabağına alın. Dilerseniz, doğranmış maydanoz ve yoğurt da ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Bala lezzetlerinden Öllüğün Körü ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Öllüğün Körü görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Bala lezzetlerinden meşhur Öllüğün Körü yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Öllüğün Körü nasıl yapılır. Ankara Bala lezzetlerinden Öllüğün Körü tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Öllüğün Körü videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...