Beypazarı Güveci Malzemeleri
- 2 kilo kuşbaşı et
- 500 gram pirinç
- 250 gram tereyağ
- 1 adet büyük boy küp küp doğranmış domates
- 1 adet halka halka doğranmış sivri biber
- 5 bardak su
Ankara Beypazarı'nın meşhur yerel lezzetlerinden Beypazarı Güveci malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Beypazarı OtelleriOrijinal Beypazarı Güveci, odun ateşinde ve taş fırında yaklaşık 5 saat kadar pişirilerek hazırlanır. Biz, sizlere evde yapabileceğiniz şekilde tarif vermeye çalışacağız. Geniş bir güveç alıp tereyağ ile güzelce yağlayın. Et, domates ve biberi güvece koyup su ekleyin. Ardından güvecin üzerini sıkıca kapatın. Bunun için hamur ya da güveç kapağı kullanabilirsiniz. Güveci, önceden ısıtılmış fırının en yüksek ayarında pişirin. Akabinde pirinci sıcak suya koyarak şişmesini sağlayın. Etler piştikten sonra güveçteki malzemeleri başka bir kaba alın. Aynı güvece, suyunu süzdüğünüz pirinçleri ve tuzu koyun. Güveci kapatarak pirinçleri fırınlayın. Yaklaşık 10-15 dakika sonra güveci açarak etleri, pirincin üzerine döşeyin. Güvecin üzerini örterek 5-10 dakika daha fırınlayın. Pilavın demlenmesini bekledikten sonra servis edin. Afiyet olsun.
Beypazarı lezzetlerinden Beypazarı Güveci ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Beypazarı Güveci görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Beypazarı lezzetlerinden meşhur Beypazarı Güveci yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Beypazarı Güveci nasıl yapılır. Ankara Beypazarı lezzetlerinden Beypazarı Güveci tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Beypazarı Güveci videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...