Beypazarı Kurusu Malzemeleri
- 100 gram oda sıcaklığında tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant maya
- 1.5 bardak ılık süt
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı tarçın
- Arzuya göre yarım çay kaşığı mahlep
- 4.5 su bardağı un
Ankara Beypazarı'nın meşhur yerel lezzetlerinden Beypazarı Kurusu malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Beypazarı OtelleriGeniş bir kaba 4 su bardağı unu ve tüm malzemeleri ekleyip yoğurmaya başlayın. Hamur, elinize yapışıyorsa kalan yarım bardak unu da ilave edip birkaç dakika daha yoğurun. Ardından üzerini temiz bir bezle örtüp 2-2,5 saat kadar dinlenmeye bırakın. Mayalanan hamurdan büyükçe bezeler kopararak un serptiğiniz tezgâha alın. Tüm bezelerden silindir şeklinde, orta kalınlıkta parçalar elde etmeye çalışın. Daha sonra silindirleri baklava dilimi görünümünde yanlamasına kesin. Parçaların hepsini, yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine alın ve 20-25 dakika daha mayalanmaya bırakın. Bu sırada fırınınızı 200 derecede ısıtın. Ardından kuruları, üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardığınız kuruları soğumaya bırakın. Ilındıktan sonra afiyetle tüketin.
Beypazarı lezzetlerinden Beypazarı Kurusu ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Beypazarı Kurusu görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Beypazarı lezzetlerinden meşhur Beypazarı Kurusu yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Beypazarı Kurusu nasıl yapılır. Ankara Beypazarı lezzetlerinden Beypazarı Kurusu tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Beypazarı Kurusu videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...