Ankara Beypazarı lezzetlerinden Uruş Kapama tarifi ile sofranıza lezzet katın
Uruş Kapama Malzemeleri
3 kilo kuzu kuşbaşı
10 adet arpacık soğan
10 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
3 adet domates
3 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 bardak suda bekletilmiş nohut
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz
3 su bardağı pirinç
Pişirmek İçin
1 adet küpeç
Uruş Kapama Yemeğinin Tarifi
Uruş Kapama Yemeğinin orijinali, küpeç denilen ağzı dar ve topraktan yapılmış kaplarda pişirilmektedir. Ancak böyle bir imkânınız yoksa yemeği, dar bir toprak küp ya da güveçte de yapabilirsiniz. Uruş Kapama yapmak için öncelikle, pirinci sıcak su ve tuz koyduğunuz bir kaba alın ve şişmesi için bekletin. Başka bir kapta eti, bütün hâldeki arpacık soğanı, doğranmış sarımsağı, salçayı, domates ve biberi baharatlarla karıştırıp harmanlayın. Hazırladığınız et karışımını küpecin içine doldurun ve küpeci geniş bir tencereye, ağzı tencere tabanına gelecek şekilde yerleştirin. Ardından küpün etrafına nohutları dizin. Üzerine bir miktar su koyarak tencerenin ağzını kapatın ve etleri pişmeye bırakın. Bu aşamada etlerin birkaç tanesini küpecin dışında bırakmanız daha faydalı olacaktır. Böylece kuşbaşının pişip pişmediğini anlayabilirsiniz. Et piştikten sonra, pirinçlerin suyunu süzerek tencereye alın ve pilav kıvamına gelinceye kadar pişirin. Son olarak küpeçteki kuşbaşıyı pilavın üzerine dökerek servis edin.
Uruş Kapama Görselleri
Beypazarı lezzetlerinden Uruş Kapama ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Uruş Kapama görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Beypazarı lezzetlerinden meşhur Uruş Kapama yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Uruş Kapama Nasıl Yapılır Yemek Videoları
Uruş Kapama nasıl yapılır. Ankara Beypazarı lezzetlerinden Uruş Kapama tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Uruş Kapama videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.