Çıkınağıl Asıdası Malzemeleri
- 500 gram un
- 3-4 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay bardağı pekmez
Ankara Çubuk'un meşhur yerel lezzetlerinden Çıkınağıl Asıdası malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Çubuk OtelleriTereyağını bir tavada eritin. Üzerine pekmez dökerek karıştırın. Pekmezli yağ, kıvam alınca unu yavaş yavaş ilave ederek devamlı olarak kavurun. Un ve pekmez karışımı iyice özdeşleşene kadar bu işlemi sürdürün. Helva kıvamına gelen Çıkınağıl Asıdası’nı servis tabağına alın. İlk sıcağı çıktıktan sonra afiyetle tüketin.
Çubuk lezzetlerinden Çıkınağıl Asıdası ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Çıkınağıl Asıdası görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...