Kartalaç Böreği Malzemeleri
- 8 adet kartalaç (kuru yufka)
Sos İçin
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
İç Harcı İçin
- 300 gram beyaz ya da lor peynir
- Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
Ankara Beypazarı'nın meşhur yerel lezzetlerinden Kartalaç Böreği malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Haymana OtelleriKartalaçları ılık su ile ıslatıp temiz bir bez üzerine yayın. Ardından tereyağı, sıvı yağ ile eritin. Ayrı bir kapta yumurta ve sütü karıştırarak bir sos elde edin. Böreği yapacağınız tepsiyi yağlayın. Islattığınız yufkalardan iki tanesini üst üste dizin. Üzerlerine yumurta ve yağ karışımından gezdirip iki kat daha yufka koyun. Aynı işlemi tekrar edin. Dört kat yufka dizdikten sonra bir kâsede, ezilmiş beyaz peynir ve doğranmış maydanozlarla bir iç harç oluşturun. Harcı, yufkaların her yerine eşit şekilde dağıtın. Daha sonra kalan dört yufkayı da ikişer ikişer, yağ ve yumurta karışımı gezdirerek dizin. En üst kata, kalan sosun tamamını dökün. Böreği, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.
Haymana lezzetlerinden Kartalaç Böreği ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Kartalaç Böreği görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Haymana lezzetlerinden meşhur Kartalaç Böreği yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Kartalaç Böreği nasıl yapılır. Ankara Haymana lezzetlerinden Kartalaç Böreği tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Kartalaç Böreği videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...