Ankara Usulü Kapuska Malzemeleri
- 1 adet orta boy beyaz lahana
- 2 adet yemeklik doğranmış soğan
- 1 bardak haşlanmış yeşil mercimek
- 300 gram dana kuşbaşı
- 100 gram büyükçe dilimlenmiş pastırma
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı pirinç
- 50 gram tereyağ
- Tuz
Ankara Beypazarı'nın meşhur yerel lezzetlerinden Kapuska malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Kalecik OtelleriLahanayı ortadan ikiye bölerek incecik şeritler hâlinde kesin ve güzelce yıkayın. Ardından soğan ve etleri bir tencerede tereyağ ile soteleyin. Etlerin rengi dönmeye başlayınca az miktarda sıcak su ile erittiğiniz salçayı ve lahanaları ekleyin. Yemeğin üzerini geçecek kadar su katıp etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra yıkayıp süzdüğünüz pirinci, haşlanmış mercimeği ve tuzu da ilave ederek kısık ateşte pişirmeye devam edin. Pirinçler şiştikten sonra kapuskayı ocaktan alıp üzerine pastırmaları dökün. Yemeğinizi 5-6 dakika kadar dinlendirin ve servis edin. Afiyet olsun.
Kalecik lezzetlerinden Ankara Usulü Kapuska ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Ankara Usulü Kapuska görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Kalecik lezzetlerinden meşhur Ankara Usulü Kapuska yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Ankara Usulü Kapuska nasıl yapılır. Ankara Kalecik lezzetlerinden Ankara Usulü Kapuska tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Ankara Usulü Kapuska videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...