Kalecik karası adlı şarabın üretiminde kullanılan bu üzüm; siyaha yakın koyu mor rengi, sululuğu ve ekşimtırak tadıyla öne çıkar.
Bu sayfa şunlarla ilgili:
- Kalecik yöresel ürünleri
- Kalecik karası üzüm nasıl olur?
- Kalecik’ten ne alınır?
Kalecik'in meşhur gıda ve tarım ürünleri. Ankara Kalecik'te bulunan Kalecik Karası Üzümü ile ilgili bilgilere göz atın. Yöresel ürün seçeneği.
Kalecik OtelleriKalecik karası adlı şarabın üretiminde kullanılan bu üzüm; siyaha yakın koyu mor rengi, sululuğu ve ekşimtırak tadıyla öne çıkar.
Kalecik karası, dikiminden sonra 3 yıl içerisinde meyve vermeye başlamaktadır.
Kalecik karası üzüm, yüksek yıllanma özelliğine sahiptir. Bu sayede vişne suyu renginde, hafif-orta gövdeli ve düşük asitli şarap yapımında tercih edilmektedir.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...