Ankara Yaprak Döneri Malzemeleri
- 1 kilo dana ya da kuzu eti (but kısmından lop et olmasına dikkat edin.)
- 2 adet domatesin rendesi
- Tuz
Ankara Keçiören'in meşhur yerel lezzetlerinden Ankara Yaprak Döneri malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Keçiören OtelleriOrijinal Ankara Yaprak Döneri, kuzu etinin her katının arasına kuyruk yağı konularak ve şişe geçirilerek kömür ateşinde yapılmaktadır. Biz, sizlerle evde yapabileceğiniz bir versiyonun tarifini paylaşacağız. Öncelikle eti, kâğıt gibi incecik doğrayın ve bütün sinir ile liflerinden ayırın. Kolaylık sağlaması açısından eti, kısa süre buzlukta bekletebilirsiniz. Ardından kestiğiniz parçaları bir kaba alın ve domates rendesine bulayın. Üzerlerine tuz eklemeyi de ihmal etmeyin. Sosladığınız eti, streç film ile sıkıca kapatarak 1 gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün, dolaptan çıkardığınız etleri, yanmaz yapışmaz bir tavaya koyarak kısık ateşte yavaşça pişirmeye başlayın. Dönerler, sos suyunu çekip yağını salmaya başlayınca 5 dakika daha ocakta tutun. Ardından yaprak dönerinizi servis tabağına alın. Dilerseniz pide ya da ekmek arası dilerseniz pilav ile tüketin. Afiyet olsun.
Keçiören lezzetlerinden Ankara Yaprak Döneri ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Ankara Yaprak Döneri görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Keçiören lezzetlerinden meşhur Ankara Yaprak Döneri yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Ankara Yaprak Döneri nasıl yapılır. Ankara Keçiören lezzetlerinden Ankara Yaprak Döneri tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Ankara Yaprak Döneri videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...