Bazlama Malzemeleri
- 1 kilo un
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 600 ml su
Ankara Kızılcahamam'ın meşhur yerel lezzetlerinden Bazlama malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Kızılcahamam OtelleriKızılcahamam bazlaması, boyutu ve uzun süre kaybolmayan yumuşaklığı ile meşhurdur. Sizler de bu lezzetli tarifi denemek isterseniz yapmanız gerekenler şöyle: Derin bir kaba unun tamamını dökün. Maya, tuz ve şekeri de ekleyip güzelce karıştırın. Ardından yavaş yavaş su ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hamur, hafif ele yapışan bir kıvam aldığında üzerini örtüp mayalanmaya bırakın. Yaklaşık yarım saat kadar dinlendirdiğiniz hamurdan portakaldan biraz daha büyük bezeler koparın ve temiz bir bezin üzerine alın. Bezeleri unladıktan sonra üzerlerini bez ile kapatıp yarım saat daha dinlendirin. Yarım saatin sonunda bezeleri, oklava kullanmadan eliniz ile açın. Bu aşamada, hamuru nazik hareketlerle açmaya ve çok baskı uygulamamaya dikkat edin. Her bir bezeden servis tabağı büyüklüğünde parçalar elde ettikten sonra pişirme aşamasına geçin. Bazlamalarınızı ister yanmaz yapışmaz bir tavada isterseniz sacda her iki tarafı da kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.
Kızılcahamam lezzetlerinden Bazlama ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Bazlama görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Kızılcahamam lezzetlerinden meşhur Bazlama yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Bazlama nasıl yapılır. Ankara Kızılcahamam lezzetlerinden Bazlama tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Bazlama videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...