Toyga Çorbası Malzemeleri
- 2 su bardağı yarma
- 1 su bardağı yarı haşlanmış nohut
- 500 gram süzme yoğurt
- 1 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı et suyu
- Tuz
Sos İçin
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
Ankara Nallıhan'ın meşhur yerel lezzetlerinden Toyga Çorbası malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Nallıhan OtelleriYarma ve nohutu bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su koyup haşlanmaya bırakın. Ayrı bir kapta; süzme yoğurt, un, yumurta, et suyu ve tuzu iyice çırpın. Terbiye hâline getirdiğiniz karışıma 1 kepçe kadar nohut suyu ekleyin. Karışımı, kesilmemesi için hızlıca çırpmaya devam edin. Terbiye, kıvam aldıktan sonra haşlanmış nohut ve yarma ile birlikte ayrı bir tencereye alın ve bir taşım kaynatın. Çorba kaynadıktan sonra bir sahanda, tereyağ ve baharatlar ile sos hazırlayın. Yağ cızırdadıktan sonra sosu çorbanın üzerine dökerek servis edin. Afiyet olsun.
Nallıhan lezzetlerinden Toyga Çorbası ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Toyga Çorbası görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Nallıhan lezzetlerinden meşhur Toyga Çorbası yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Toyga Çorbası nasıl yapılır. Ankara Nallıhan lezzetlerinden Toyga Çorbası tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Toyga Çorbası videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...