Ankara Usulü Düğün Çorbası Malzemeleri
- 500 gram kuzu gerdan eti
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı haşlanmış buğday
- 1 bardak süzme yoğurt
- 1 adet yumurta
- Yarım limonun suyu
- Tuz
Sos İçin
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Ankara Pursaklar'ın meşhur yerel lezzetlerinden Düğün Çorbası malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Pursaklar OtelleriBir tencerede tereyağını eritin. Üzerine, küp küp doğradığınız etleri ekleyerek kavurun. Et, suyunu çekinceye kadar kavurmaya devam edin. Ardından tencerenin yarısına kadar sıcak su koyup buğdayları da ekleyerek pişmeye bırakın. Etler lif lif dağılmaya ve buğdaylar da şişip açılmaya başlayınca bir kapta terbiye hazırlayın. Bunun için yoğurt, yumurta, tuz ve limonu çırpın. Daha sonra karışımı yavaş yavaş çorbaya ekleyin ve devamlı olarak karıştırın. Düğün çorbasını, bu şekilde bir taşım kaynattıktan sonra ayrı bir sahanda sosunu hazırlayın. Servis tabağına aldığınız çorbaya tereyağlı biberi de ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Pursaklar lezzetlerinden Ankara Usulü Düğün Çorbası ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Ankara Usulü Düğün Çorbası görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Pursaklar lezzetlerinden meşhur Ankara Usulü Düğün Çorbası tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Ankara Usulü Düğün Çorbası nasıl yapılır. Ankara Pursaklar lezzetlerinden Ankara Usulü Düğün Çorbası tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Ankara Usulü Düğün Çorbası videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...