Ankara Sarma Malzemeleri
- 1 litre süt
- 1.5 bardak un
- 1.5 bardak toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı margarin ya da tereyağ
- 1 paket kakaolu bisküvi
- Arzuya göre dilimlenmiş muz
Ankara Şereflikoçhisar'ın meşhur yerel lezzetlerinden Ankara Sarma malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Şereflikoçhisar OtelleriBir paket bisküviyi, robottan geçirerek toz haline getirin ve dikdörtgen bir borcama eşit şekilde yayın. Ardından bir tencerede; süt, un ve toz şekeri tel çırpıcı ile sürekli karıştırarak fokurdayıncaya kadar pişirin. Muhallebinin kıvamı koyulaşınca tereyağı ile vanilyayı da ekleyin ve topak kalmayıncaya kadar blenderla çırpın. Hazırladığınız muhallebiyi, eşit şekilde kakao tabanının üzerine dökün. Tatlı ılıdıktan sonra buzdolabına alın ve 3-4 saat kadar soğutun. Sürenin sonunda Ankara sarmayı buzdolabından çıkarın ve dikdörtgen parçalar hâlinde dilimleyin. Dilerseniz, parçaların arasına muz koyarak spatula ile rulo hâline getirin ve servis edin. Afiyet olsun.
Şereflikoçhisar lezzetlerinden Ankara Sarma ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Ankara Sarma görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Şereflikoçhisar lezzetlerinden meşhur Ankara Sarma yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Ankara Sarma nasıl yapılır. Ankara Şereflikoçhisar lezzetlerinden Ankara Sarma tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Ankara Sarma videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...