Pıt Pıt Pilavı Malzemeleri
- 2 su bardağı yarma
- 250 gram kıyma
- 4 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
Ankara Sincan'ın meşhur yerel lezzetlerinden Pıt Pıt Pilavı malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Sincan OtelleriBir tencereye, bir yemek kaşığı tereyağ ve kıymayı koyup kıyma suyunu çekene kadar kavurun. Ardından bir miktar tuz ve karabiber ekleyip karıştırarak ocaktan alın. Başka bir tencerede, kalan tereyağını eritin. Üzerine yarmayı ilave edip kavurun. Daha sonra su, tuz ve karabiberi de ekleyerek pilavı, kısık ateşte pişmeye bırakın. Pilav, suyunu çektikten sonra altını kapatarak dinlendirin. 5-6 dakika kadar demlendirdiğiniz pilavı servis tabağına alın. Kıymalı harcı da üzerine ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Sincan lezzetlerinden Pıt Pıt Pilavı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Pıt Pıt Pilavı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Sincan lezzetlerinden meşhur Pıt Pıt Pilavı tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Pıt Pıt Pilavı nasıl yapılır. Ankara Sincan lezzetlerinden Pıt Pıt Pilavı tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Pıt Pıt Pilavı videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...