Enginarlı Girit Kebabı Malzemeleri
- 6 adet enginar
- 600 gr kuzu kuşbaşı
- 30 adet arpacık veya kuru soğan
- 1-2 adet yeşil biber
- 3-4 su bardağı sıcak su
- 1 demet dereotu
- Yarım paket margarin
- Tuz
- Karabiber
Antalya Aksu'nun meşhur yerel lezzetlerinden Enginarlı Girit Kebabı malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Aksu OtelleriKuzu eti suyunu çekene kadar margarin ile kavrulur, ardından ince ince doğranmış soğanlar etin üzerine ilave edilip 3-4 su bardağı sıcak su ekledikten sonra tencerenin ağzı kapalı şekilde pişirmeye bırakılır. Her bir enginar dörde bölünür, domates ve biberler büyükçe doğranıp pişmek üzere olan etin içerisine eklenir. Tuz ve karabiber de ekledikten sonra pişmeye bırakılır. Etler ve enginarlar piştiğinde ocaktan alınarak üzerine kıyılmış dereotu serpiştirilir.
Aksu lezzetlerinden Enginarlı Girit Kebabı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Enginarlı Girit Kebabı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Aksu lezzetlerinden meşhur Enginarlı Girit Kebabı yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Enginarlı Girit Kebabı nasıl yapılır. Antalya Aksu lezzetlerinden Enginarlı Girit Kebabı tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Enginarlı Girit Kebabı videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...