Antalya Gazipaşa lezzetlerinden Laba Dolması tarifi ile sofranıza lezzet katın
Laba Dolması Malzemeleri
1 adet koyun ya da keçi kaburgası
1 su bardağı zeytinyağı
İç Harcı İçin
500 gr karaciğer
1 adet böbrek
500 gr kıyma
2 su bardağı pirinç
1 adet soğan
1 kahve fincanı dolmalık fıstık
1 kahve fincanı kuş üzümü
1 çay bardağı kavrulmuş badem
1 tatlı kaşığı karabiber
Yarım demet maydanoz
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı tuz
Laba Dolması Yemeğinin Tarifi
Pirinç sıcak suda 20-25 dakika bekletilir. Ciğer ve böbrek küp küp doğranır. Ardından yemeklik doğranan soğanlar sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavrulur ve doğranan ciğer ve böbrekler ilave edilerek rengi değişene kadar kavrulmaya devam edilir. Yıkanıp süzülen pirinç ardından dolmalık fıstık ve kuş üzümü konur. İnce ince kıyılan maydanozla birlikte tuz ve biberler de harca ilave edilir ve ocaktan alınır. Kaburganın etli kısımlarına 5-6 yerinden bıçak yardımıyla hava deliği açılır. Kaburganın sığacağı büyüklükte bir tencereye 1 su bardağı zeytinyağı konulur. Yağ kızdırılarak kaburganın iki tarafı da kızartılır. Sonrasında etin hizasının yarısına gelecek kadar su tencereye koyulur, 3-5 dakika pişirilerek altı kısılır. Bu şekilde etler iyice yumuşayana kadar 2.5-3 saat boyunca pişirilir. Yemeğin pişmesine yakın pirinçli harç etlerin üzerine ilave edilir. Etler pişince tepsiye önce pilav sonra kaburga dolması yerleştirilerek sıcak bir şekilde servis edilir.
Laba Dolması Görselleri
Gazipaşa lezzetlerinden Laba Dolması ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Laba Dolması görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Gazipaşa lezzetlerinden meşhur Laba Dolması yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Laba Dolması Nasıl Yapılır Yemek Videoları
Laba Dolması nasıl yapılır. Antalya Gazipaşa lezzetlerinden Laba Dolması tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Laba Dolması videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.