Gökçesu Pilavı Malzemeleri
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 30 gr tereyağı
- 2 su bardağı et suyu
- ½ kesme şeker
- 1 adet havuç
- 1 çay kaşığı limon suyu
- 3-4 dal dereotu
- 1 yemek kaşığı susam
- Karabiber
- Tuz
Antalya Gündoğmuş'un meşhur yerel lezzetlerinden Gökçesu Pilavı malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Gündoğmuş OtelleriPirinç bol suyla yıkanarak ılık su içerisinde 20 dakika kadar bekletilir. Ardından tereyağ ile birlikte tencereye alınarak kavrulur. Et suyu ekleyip kaynatıldıktan sonra şeker, limon suyu, tuz, kıyılmış dereotu ilave edilip karıştırılır. Kaynayınca rendelenmiş havuç ve haşlanmış nohut da eklenir. Tencerenin ağzı kapalı şekilde kısık ateşte pişirilir ve üzerine susam dökülerek servis edilir.
Gündoğmuş lezzetlerinden Gökçesu Pilavı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Gökçesu Pilavı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Gündoğmuş lezzetlerinden meşhur Gökçesu Pilavı yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Gökçesu Pilavı nasıl yapılır. Antalya Gündoğmuş lezzetlerinden Gökçesu Pilavı tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Gökçesu Pilavı videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...